Blog

Upoznajmo se. Mi smo Vivify Academy

Nova 2024. godina zasigurno donosi nove prilike i izazove. Dok osmišljavamo načine kako se najbolje pripremiti i odgovoriti na iste, dok pripremamo nove programe i formate kurseva, osvrnimo se na (ne tako) kratku istoriju Vivify Academy.

Kratka istorija Vivify Academy

Vivify Academy je počela sa radom 15. maja 2017. godine. Osnovana je od strane novosadske IT kompanije Vivify Ideas sa idejom da pruži priliku talentima da razviju svoj potencijal i postanu stručnjaci u oblasti programiranja. Programi kurseva su tako osmišljeni da stavljaju fokus na praktičnu primenu stečenog znanja. Prvi u ponudi su bili kursevi Osnovno i Napredno veb programiranje. Prateći potražnju i osluškujući potrebe polaznika, ubrzo su uvedeni kursevi Uvod u programiranje i QA kurs. Svi navedeni kursevi se i dan danas održavaju offline, odnosno u učionici u Novom Sadu.

Nakon akvizicije Vivify Ideas od strane globalne 'software development' kompanije EPAM Systems juna 2022. godine, kontinuitet održavanja kurseva programiranja na Vivify Academy se nastavlja. Pridruživanje EPAM-u je donelo i određene novine. Sa fokusom na širenje IT zajednice i osiguravanje pristupa znanju i polaznicima izvan Novog Sada, Vivify Academy uvodi nove kurseve u online formatu.


Kroz šest godina postojanja škole programiranja organizovano je više od sto kurseva različitih nivoa. Profili polaznika su različiti, ali se jedna zajednička crta može naći – želja za prekvalifikacijom i mestom u IT sektoru. Iz tog razloga, Vivify Academy u ponudi ima širok spektar kurseva koji pokrivaju različite oblasti:


Vivify Academy pruža mogućnost izbora između navedenih kurseva kako bi polaznici usavršili svoje IT veštine prema sopstvenim interesovanjima i karijernim ciljevima. Sa stručnim predavačima, koji su ujedno i zaposleni programeri u EPAM-u, i naprednim pristupima učenju, stvaranje izuzetnih rezultata i sticanje prednosti na tržištu rada postaje ostvarivo bez obzira na početni nivo znanja.

Kao dodatnu uslugu nakon uspešno završenih naprednih nivoa kurseva, Vivify Academy pruža karijerno savetovanje. Ono obuhvata webinar na temu kreiranja CV-ja, sređivanja i prilagođavanja Linkedin profila, uz mogućnost simulacije realnog intervjua za posao.


Bez obzira da li ste potpuni početnik ili već imate neko iskustvo u programiranju, Vivify Academy nudi bogat izbor kurseva koji će vam pomoći da steknete potrebno znanje i veštine za uspešnu karijeru u IT industriji. Lista kursevi programiranja, njihovi termini i programi, kao i forme za prijavu se nalaze na sajtu.
Ostale priče